Top izvedba modela Porsche Taycan će nositi oznaku Turbo?

Top izvedba modela Porsche Taycan će nositi oznaku Turbo?

Čini se kako će električno pokretana vozila predstavljati određene probleme za proizvođače koji su svoje modele znali nazivati prema karakteristikama motora koji su se u njih ugrađivali. Tako bi u skoroj budućnosti na cesti mogli vidjeti električno pokretani Porsche Taycan Turbo koji nema niti jedan turbopunjač.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Alex Roy s američkog portala TheDrive se prijavio kako bi uplatio kaparu za budući Porsche Taycan, a potom je primio odgovor od ambasadora marke koji mu je rekao da će Taycan biti dostupan u tri izvedbe: Taycan, Taycan 4S te Taycan Turbo.

Najzanimljiviji detalj, uz očekivane cijene na američkom tržištu, je upravo ovo ranije spomenuto, a to je da će Porsche navodno na električni Taycan staviti oznaku Turbo. S jedne strane je razumljivo zašto Porsche želi nastaviti koristiti svoje dobro poznate nazive, no u ovom slučaju nema baš puno smisla s obzirom da je riječ o vozilu bez turbopunjača. Ili mi nešto ne znamo?

Cijene za američko tržište nam malo toga mogu reći za cijene u Europi, no čini se da će Taycan Turbo biti jeftiniji od Panamere Turbo. Također, Taycan i Taycan 4S bi se cijenom trebali smjestiti između početne izvedbe Panamere i verzije 4S. Ako je vjerovati navedenim cijenama i njihovom usporedbom s trenutnim američkim cijenama modela Panamera.

Do sada ste već primijetili i postojanje Taycana i Taycana 4S što sugerira da početna verzija neće imati pogon na sva četiri kotača. To se pak ne slaže s činjenicom da je Porsche ranije objavio kako će Taycan pokretati dva električna motora, po jedan za svaku osovinu. Možda su namjerno izostavili ulazni model.

Više o Taycanu možete pročitati u našim prethodnim vijestima ovdje.

Podijeli:
1