U Tokio stiže sportski trio – Toyota Supra, Nissan 390Z i Mazda RX-9?

U Tokio stiže sportski trio – Toyota Supra, Nissan 390Z i Mazda RX-9?

Ako ćemo vjerovati glasinama ovogodišnji tokijski auto salon će biti puni pogodak za ljubitelje sportskih automobila. Naime, posljednji izvještaji kažu da će Toyota, Nissan i Mazda predstaviti svoje sportske novitete, odnosno modele Supra, 390Z i RX-9.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest stiže od inače dobro upućenog AutoBilda, no ipak moramo ju uzeti s rezervom. Naime, za sada je poznato jedino da Toyota, zajedno s BMW-om, radi na novom sportskom modelu čiji je testni prototip već više puta primijećen. Nissanov i mazdin novitet još nije viđen, a glasina o skorom dolasku novog modela s Wankel motorom ima onoliko koliko i onih da se to ipak neće dogoditi, barem ne tako skoro.

Konkretnije Supru, koja će tehničku osnovu dijeliti s novim BMW-om Z4, će pokretati 4 i 6-cilindrični turbo motori obujma 2,0 i 3,0-litre čija će se snaga kretati između 250 i 340 KS, a vjerojatna je i hibridna verzija.

Mazda RX-9 će se vizualno osloniti na studijski RX Vision, pokretat će ga nova generacija rotacijskog, odnosno Wankel pogonskog stroja, možda uparenog s električnim motorom, snage oko 400 KS. Prodaja ovog vozila bi u Japanu trebala krenuti do kraja sljedeće godine.

Nissanov 390Z bi u Tokio trebao pak stići kao najavni koncept za nasljednika modela 370Z. Na novitet će veliki utjecaj navodno imati GT-R, no tehničke karakteristike za sada nisu poznate. Ipak vjeruje se da će se raditi o modelu koji će u mnogo čemu nadmašiti svog prethodnika pa će shodno tome narasti i njegova cijena.

Tokijski će auto salonu svoja vrata otvoriti 27. listopada, a do tada bi već trebali jesu li ove glasne istinite.

YouTube MP3 - Hotmail
1