To je bilo brzo – Škoda najavila novi produkcijski Rapid

To je bilo brzo – Škoda najavila novi produkcijski Rapid

Škoda nam je tijekom prošlog tjedna na pariškom auto salonu predstavila konceptni model Vision RS. Čak i prije njegove premijere potvrđeno je da će s tom studijom, između ostalog, izravno biti najavljena sljedeća generacija modela Rapid. Dakle, znali samo da novi Rapid dolazi u skoroj budućnosti, ali nismo znali kako će stići tako brzo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Škoda je objavila prvi teaser produkcijske izvedbe novog Rapida. Točnije, priloženi teaser je imenovan Spaceback i striktno govoreći ne spominje se oznaka Rapid. Ipak, oblik prikazanog automobila, njegova veličina, činjenica da je Spaceback hatchback izvedba trenutnog Rapida i sl. nam jasno ukazuje o kojem se automobilu radi.

Također, pojedini izvori su tvrdili da će nasljednik modela Rapid dobiti novo ime, no za sada nema službenih potvrda tih navode. Kako se god ovaj novitet zvao, potvrđeno je da će premijera biti održana prije kraja ove godine.

Nadalje, doznajemo kako će se nasljednik modela Rapid temeljiti na novoj verziji MQB A0 platforme, što će navodno biti njena prva primjena. Kada je riječ o dizajnu može se očekivati veliki utjecaj studije Vision RS, a radit će se o značajkama dizajna koje će kasnije biti preuzete od budućih škodinih noviteta.

Motorizaciju bi trebali činiti poznati VW-ovi pogonski strojevi, a kasnije u ponudi bi se u ponudi trebala naći i hibridna verzija. S obzirom na spomenutu studiju Vision RS za vjerovati je da će budući Rapid (ako će se tako zvati) dobiti i produkcijsku RS verziju.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine, a izgledno je kako će prvo pojavljivanje na nekom većem svjetskom auto salonu biti ono u Ženevi sljedećeg ožujka. Teaserom najavljena verzija s petorim vratima će zamijeniti obje trenutne izvedbe modela Rapid, a ostaje nam vidjeti hoće li to biti i jedina karoserijska izvedba u ponudi.

Podijeli:
1