Teslinim Modelom 3 izravno u prevrnuti kamion

Teslinim Modelom 3 izravno u prevrnuti kamion

Je li posrijedi greška autopilota ili vozača, pokazat će istraga, no snimka otkriva da se Model 3 zaletio izravno u kamion koji se nedugo prije toga prevrnuo i prepriječio preko autoceste, gotovo bez imalo kočenja

S Tajvana dolazi snimka nastala ovoga ponedjeljka, kada se na jednoj tamošnjoj autocesti prevrnuo i prepriječio kamion. No, nije kamion sam po sebi vijest zanimljiva za širu javnost, već ono što se dogodilo nakon njegovog prevrtanja. Autocestom je iz istog smjera naišao bijeli Teslin Model 3, prošao pored vozača kamiona koji je pokušao ostale sudionike prometa upozoriti na opasnost, te se gotovo punom brzinom zaletio – u tovarni prostor kamiona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na snimci se vidi da je kočenje bilo puno prekasno, a mediji špekuliraju je li Teslom u trenutku sudara upravljao vozač ili pak sustav autopilota, za koji znamo da nije bezgrešan. Teslin sustav već je nekoliko puta propustio vidjeti neočekivanu prepreku na cesti, upravo poput kamiona ili teretne prikolice, pa je bilo i slučajeva pogibije vozača koji su mu bili prepustili potpunu kontrolu.

Kako bilo, bitno je da vozač s Tajvana nije teže stradao. Kad je riječ o odgovornosti za nesreću, nadamo se da će tamošnje institucije odraditi svoj posao.

YouTube MP3 - Hotmail
1