Tesla vrjednija od Forda

Tesla vrjednija od Forda

Prema mišljenju burze, odnosno Wall Streeta, Tesla je vrjedniji proizvođač automobila od Forda koji je osnovan 1903. Spomenuti proizvođač električnih automobila je prije par dana svojom ukupnom vrijednošću dionica dakle pretekao američkog i svjetskog veterana auto industrije s iznosom od 45,47 milijardi Dolara u odnosu na fordovih 45,35 milijardi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U posljednjih mjesec dana vrijednost fordovih dionica su pale s 12,53 na 11,46 Dolara, dok je vrijednost teslinih dionica u istom razdoblju narasla s 249,99 na 270,22 Dolara. Razlog za ovakav rast vrijednosti leži posebno u budućem Modelu 3 za kojeg investitori očito vjeruju da će predstavljati veliki uspjeh pa je velika potražnja za teslinim dionicama dovela i do rasta njihove cijene.

Usporedbe radi recimo da je Tesla u prošloj godini širom svijeta prodala 76.230 automobila, dok je Ford samo u SAD-u prodao 2.502.973 vozila, od čega 820.799 primjeraka pickupa serije F.

Tesla još nije objavila svoje poslovne rezultate za prošlu godinu, no vjeruje se da je ostvarena zarada, mada vjerojatno ne značajna. Investitori su ohrabreni dobrim vijestima o razvoju Modela 3 i očekivanim uspjehom ovog automobila zaključili da je ulaganje u Teslu dobar poslovni potez. Prema posljednjim izvještajima prve isporuke Modela 3 se mogu očekivati u drugoj polovici ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1