Tesla vozi na Autopilotu, a vozačica – spava

Tesla vozi na Autopilotu, a vozačica – spava

Iz Kalifornije stiže još jedna snima neodgovornog ponašanja za volanom poluautonomnog vozila. Ponovno je riječ o Tesli, za čijim upravljačem je jedna vozačica uspjela zadrijemati

Proteklih dana ponovno se društvenim mrežama širi video zapis s autoceste, na kojem se vidi kako Tesla vozi samostalno, uz pomoć ugrađenog Autopilota, dok vozačica za volanom sjedi i – spava snom pravednika. Video je snimila i objavila Amerikanka Vasiliki Dolas, na kalifornijskoj autocesti 15 u blizini mjesta Temecula. Ona je s partnerom putovala kući u Las Vegas, kada su shvatili da se s Teslom u susjednoj traci događa nešto neobično.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Snimili su vozačicu kako spava za volanom, pratili je 15-ak minuta i pokušavali probuditi trubljenjem. To im nije uspjelo, pa su u konačnici alarmirali hitne službe pozivom na broj 911, zabrinuti za zdravlje vozačice.

Rasplet događaja ipak nije poznat, no kako nikakve loše vijesti nisu stigle, čini se da je sve završilo sretno. Iz odjela policije, zaduženog za autoceste u Kaliforniji, potvrdili su za lokalnu televiziju da nisu uspjeli uhvatiti “uspavanu ljepoticu”, kao i da im nije poznato je li ona samo zaspala, imala zdravstvenih problema, ili je možda bila pod utjecajem opojnih sredstava.

Slični događaji već su zabilježeni nekoliko puta. Posljednji od njih pozornost medija privukao je početkom godine, kada je za upravljačem Tesle 15-ak minuta spavao 45-godišnji Nijemac. Iz Tesle se nisu službeno oglasili oko takvih slučajeva.

YouTube MP3 - Hotmail
1