Tesla najavila Model Y

Tesla najavila Model Y

Tesla je objavila novi teaser svog budućeg noviteta koji će nositi naziv Model Y čijim će se dolaskom na tržište kompletirati plan koji uključuje modele S, 3, X i Y. Podsjetimo, posljednji član ove “sexy” ponude će biti električno pokretani crossover koji će biti manja verzija Modela X, a koji će se temeljiti na Modelu 3.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, platforma će biti preuzeta s Modela 3, a Y bi mogao dobiti falcon wing stražnja vrata iz Modela X. Prema novom teaseru Model Y će usvojiti već dobro poznati dizajn teslinih modela, a čini se i kako će umjesto klasičnih retrovizora biti opremljen kamerama. Također, nos vozila će biti nešto uspravniji i viši od ostatka ponude, a primjetni su i kratki prevjesi te veliki kotači.

Teslin šef Elon Musk je prilikom objave ovog teasera na redovitoj skupštini dioničara izjavio da bi Model Y trebao biti predstavljen tijekom ožujka sljedeće godine, dok bi proizvodnja trebala započeti u prvoj polovici 2020. Drugim riječima, prve isporuke ovog automobila se mogu očekivati u drugoj polovici 2020. i to pod pretpostavkom da ne dođe do odgoda i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1