Tesla – Musk obećao pickup odmah nakon Modela Y

Tesla – Musk obećao pickup odmah nakon Modela Y

Teslin šef Elon Musk često izravno komunicira s poklonicima svojih automobila pa je u jednoj objavi na Twitteru potvrdio kako će crossover stići relativno brzo. Točnije, Musk je “obećao” da će Tesla lansirati pickup odmah nakon što na tržište stigne još jedan crossover, odnosno Model Y, koji će se u teslinoj ponudi smjestiti ispod Modela X.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, kao što je Model 3 manja i cijenom pristupačnija izvedba Modela S tako će i Model Y biti jeftinija i manja izvedba Modela X. Tesla se trenutno navodno susreće s velikim izazovima glede proizvodnja i kvalitete Modela 3, a Model Y ima potencijal postati još traženiji, odnosno još prodavaniji automobil pa je za vjerovati kako će i s njim biti određenih izazova.

Unatoč tome Musk već priča o onome što slijedi iza svega toga, odnosno o pickupu. Podsjetimo i kako je prilikom predstavljanja modela Semi i Roadster objavljena skica navodnog pickupa na kojoj je ovaj automobil prikazan kako izvedba modal Semi te, čini se, toliko velik da mu u tovarni prostor stane drugi pickup.

Upućeniji izvori kažu kako je kod skice riječ o umjetničkoj slobodi koja bi se mogla protumačiti na način da će teslin pickup “pojesti” druge pickupove. Što se pak veličine tog automobila tiče ona će biti sličnija onoj fordovog F-150 i drugih konkurentskih modela.

Na kraju dodajmo da je Musk rekao i kako već pet godina razmišlja o pickupu i kako jedva čeka da ga Tesla proizvede.

Podijeli:
1