Svjetski rekord Rimac Nevere na 402 metra

Svjetski rekord Rimac Nevere na 402 metra

Rimčevi ljudi su s nekoliko primjeraka Nevere na američkoj turneji, a tamo su među ostalim ponudili vlasnicima YouTube kanala DragTimes da je testiraju na utrci ubrzanja na četvrt milje

Rimac Nevera predstavljena je u lipnju ove godine kao “najbrže ubrzavajući serijski automobil ikada”, a sada su ta najava i tvornički podaci dobili i koliko-toliko službenu potvrdu iz prakse. Youtuberi s kanala DragTimes dobili su priliku isprobati Neveru pa su s njome učinili ono za što su specijalizirani – mjerili joj vrijeme na posebno pripremljenoj drag stazi, opremljenoj svim mogućim mjernim instrumentima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije ubrzanja na 402 metra, odnosno četvrt milje, Neveru su detaljno pregledali, isprobali, testirali i recenzirali, a potom su krenuli “na posao”. U nekoliko vrlo egzaktno izmjerenih pokušaja Nevera je postigla vrijeme od 8,58 sekundi, koje je proglašeno je i (neslužbenim) svjetskim rekordom za cestovna vozila.

Osim ovoga, navedimo i neke druge podatke o izmjerenom ubrzanju:

  • 0-60 mph: 1,90 sekundi
  • 0-100 km/h: 2,00 sekundi
  • 0-100 mph: 3,61 sekundi
  • 100-200 km/h: 2,95 sekundi
  • 1/8 milje: 5,64 sekundi
  • 1/4 milje: 8,582 sekundi (269,58 km/h)

Nakon ovoga, na istom će kanalu uslijediti još jedan video – izravna borba protiv još jednog automobila čiji tvorac tvrdi da je riječ o “najbržem serijskom automobilu na svijetu”. Dakako, govorimo o Teslinom Modelu S Plaid, kojeg Elon Musk ističe kao neprikosnovenog ubrzivača. Čim video bude objavljen, izvijestit ćemo vas o tome.

YouTube MP3 - Hotmail
1