Suzuki osvježio Vitaru

Suzuki osvježio Vitaru

Nakon što je trenutna Vitara predstavljena prije otprilike četiri godine na tadašnjem pariškom auto salonu, na ovom će čini se nastupiti osvježena izvedba ove generacije. Naime, Suzuki je objavio prve fotografije i podatke o faceliftu svog trenutno najpopularnijeg modela koji će ubuduće ponuditi osvježeni dizajn vanjštine i interijera, nove motora i bogatiju opremu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, osvježena Vitara dolazi s redizajniranom maskom motora, novim branicima, stražnjim svjetlima i sl. doradama, a s dvije nove boje je proširena paleta dostupnih boja karoserije. Nadalje, Suzuki je redizajnirao instrumentnu ploču u centru koje se sada nalazi informativni zaslon u boji, a općenito je kvaliteta materijala u unutrašnjosti povećana.

Detaljnije informacije o opremi će postati poznate u rujnu prije službene premijere, no znamo kako će standardna oprema uključivati sustav upozorenja na nenamjeran prelazak u drugu voznu traku, sustav održavanja vozila u voznoj traci, sustav prepoznavanja znakova, upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, upozorenja na bočni promet i sl.

Možda i najvažniju novost čine dva nove turbo benzinska motora obujma 1,0 i 1,4 litre koji su predstavljeni krajem prošle godine s modelom S-Cross, a koji će zamijeniti dosadašnji 1.6-litreni benzinac. Za sada znamo da prvi razvija snagu od 81 kW, odnosno 110 KS, a drugi 103 kW, odnosno 140 KS te najveći okretni moment od 220 Nm. Dizelsku ponudu bi i dalje trebao činiti 1.6, a u ponudi će ovisno o izabranom motoru i paketu opreme biti dostupni pogon na sva četiri kotača te automatski mjenjač.

Uskoro više.

Podijeli:
1