Subaru predstavio novi Forester

Subaru predstavio novi Forester

Subaru je na auto salonu u New Yorku predstavio novu, petu generaciju modela Forester. Ovaj će novitet svoje kupce privući bogatijom opremom i ponudom prostora te štedljivijom motorizacijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već je na prvu vidljivo kako je Subaru odlučio igrati na sigurno kada je riječ o dizajnu pa u osnovi novi Forester ne donosi neke velike novosti u odnosu na svog prethodnika. Uočljive se nove svježije linije, redizajnirana svjetla, novi 17 i 18-colni naplaci i sl, no više je riječ o evoluciji, odnosno tek umjerenoj modernizaciji stylinga prethodnika.

Veću novost čini prelazak na novu platformu. Dakako, radi se o platformi SGP (Subaru Global Platform), a njena upotreba je dovela do rasta vanjskih i unutrašnjih dimenzija pa će veća biti i ponuda prostora za putnike sprijeda i otraga, uključujući i zapreminu prtljažnika. Praktičnost upotrebe je povećana i proširenjem otvora za utovar te ravnijom podnicom. Nadalje, kut otvaranja stražnjih vratiju je veći te promjene C stupa će omogućiti lakši pristup stražnjoj klupi.

Općenito oprema je bogatija i naprednija, a sukladno obiteljskoj namjeni vozila naglasak je na sigurnosnim sustavima, odnosno sustavima pomoći vozaču te infotainmentu. Novost čini DriverFocus sustav nadzora pozornosti vozača, a tu su i novi 6,5 i 8-inčni središnji zasloni novog infotainmenta. Nadalje, Forester dolazi s novim sjedalima, električnom ručnom kočnicom, novom ambijentalnom rasvjetom, uključujući i LED rasvjetu prtljažnika…

Novi je Forester predstavljen s dotjeranom verzijom svog ranijeg 2,5-litrenog 4-cilindričnog boxer motora uparenog s CVT mjenjačem. Ovaj će motor razvijati snagu od 185 KS koji će uz više snage ponuditi i višu razinu ekonomičnosti. Europsku verziju će vjerojatno ponovno pokretati 2,0-litreni benzinski i dizelski turbo motori, a u ponudi bi se trebali naći i ručni mjenjači. Nadalje, u Subaruu navode kako su smanjene razine buke i vibracija unutar kabine. Podnica je visoka 22 cm, a pogon na sva četiri kotača je dakako dio standardne opreme.

Podijeli:
1