Što je jedino bolje od Lade? Dvije Lade, međusobno zavarene!

Što je jedino bolje od Lade? Dvije Lade, međusobno zavarene!

Ruski YouTube kanal Garage 54 ima preko pola milijuna pratitelja i redovito ih zabavlja video reportažama o svojim preradama automobila. A teško da je išta zabavnije nego kad se Rus odluči preraditi – Ladu

Netko je ekipi s ruskog prilično gledanog YouTube kanala Garage 54 poslao fotografiju dvaju terenaca modela Jeep Wrangler koji su spojeni kao sijamski blizanci u jedan, dvostruko širi, terenac. Rusi kao Rusi, shvatili su tu fotografiju kao izazov pa su se prihvatili posla ne bi li izradili vlastitu verziju ovog širokotrupnog vozila. Što bi Rusi uzeli za preraditi nego čvrstu i robusnu – Ladu?

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nekoliko bravara i automehaničara, mnogo kreativnosti i rada, te heavy metal glazbe – i nastao je video u kojem možemo vidjeti kako su dvije Lade (stare 30-40 godina) razrezane i međusobno zavarene u neobično vozilo. Pritom je trebalo i očvrsnuti šasiju te načiniti brojne preinake kako bi ova “zvijer” zaživjela.

U hibridnoj duploj Ladi sada tako postoje dva motora, dva prijenosa i dvostruke komande, pa je za vožnju potrebno imati i dva prilično dobro sinkronizirana vozača. Srećom po sve ljubitelje automobila cijeli je proces zabilježen kamerama pa je moguće vidjeti kako je Rusima uspjelo od dvije Lade napraviti jednu. Dvadesetak minuta zabave je zajamčeno.

U prvom videu prikazan je proces izrade:

U nastavku  možemo vidjeti i kako je voziti dvostruku Ladu:

YouTube MP3 - Hotmail
1