Stigao nasljednik Yetija! Škoda predstavila Karoq

Stigao nasljednik Yetija! Škoda predstavila Karoq

Škoda je u Stockholmu predstavila svoj novi kompaktni crossover. Riječ je o nasljedniku modela Yeti koji će nositi naziv Karoq i koji će se u škodinoj ponudi smjestiti ispod Kodiaqa. Prodaja će započeti u drugoj polovici ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karoq je vozilo dimenzija 4382 x 1841 x 1605 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2638 mm. Dizajn je donekle suzdržan ili bolje reći odmjeren, ali i elegantan te vrlo privlačan, kako i priliči jednoj Škodi. Također, tu su i mnogi elementi karakteristični za jedan crossover kako što su izraženiji lukovi blatobrana, plastične obloge branika, pragova i sl, a kupcima će na raspolaganju stajati kotači dimenzija između 16 i 19 cola.

Interijer, koliko možemo vidjeti, djeluje kvalitetno i pregledno. Standardna i opcijska oprema će biti relativno bogata, s naglaskom na sigurnosti i infotainmentu, a kupci će se moći odlučiti i za digitalnu instrumentnu ploču.

Glavni adut unutrašnjosti će svakako biti bogata ponuda prostora. Točnije, prtljažnik će imati zapreminu od 521 l, odnosno 1630 l s preklopljenim naslonima stražnje klupe. Također, stražnja će sjedala (VarioFlex) biti moguće u potpunosti ukloniti iz vozila pa će tada Karoq ponuditi 1810 dm3 prtljažnog prostora.

Što se motorizacije tiče Karoq će, odmah po lansiranju, biti dostupan u dvije benzinske i tri dizelske izvedbe. Točnije, radi se o sljedećim motorima:
• 1.0 TSI – 115 KS, 175 Nm;
• 1.5 TSI – 150 KS, 250 Nm;
• 1.6 TDI – 115 KS, 250 Nm;
• 2.0 TDI – 150 KS, 340 Nm;
• 2.0 TDI – 190 KS, 400 Nm.

Spomenuti pogonski strojevi će biti upareni s ručnim 6-stupanjskim te 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačima. Također, snažniji motori će biti standardno upareni s pogonom na sva četiri kotača. Većoj sigurnosti će pomoći i bogata ponuda sustava pomoći vozaču, a dodatni detalji o vozilu će postati poznati uskoro.

Podijeli:
1