SsangYong e-SIV – studijska najava novog Koranda

SsangYong e-SIV – studijska najava novog Koranda

SsangYong je na ženevskom auto salonu predstavio konceptni model e-SIV. S obzirom kako je SsangYong specijaliziran za SUV-ove, odnosno crossovere ne čudi da je i njihova najnovija studija upravo jedan takav automobil. Ovaj put je riječ i o električnom te autonomno upravljanom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

e-SIV je oznaka za Electronic Smart Interfave Vehicle te u osnovi služi kao najava sljedeće generacije ssangyongovog crossovera C segmenta. Dizajn je vrlo moderan i privlačan, a kod opreme je poseban naglasak stavljen na sigurnost i napredni infotainment. Također, ovaj je model opremljen sustavom autonomnog upravljanja treće razine.

U moderno i minimalistički uređeni interijer bez fizičkih prekidača mogu smjestiti četiri osobe u četiri zasebna sjedala. Posebno se ističe veliki prednji zaslon koji se proteže preko cijele prednje armature, a putnicima na stražnjim sjedalima je također na raspolaganju veliki središnje smješteni zaslon putem kojeg mogu upravljati većinom on-board sustava.

SsangYong e-SIV je dimenzija 4460 x 1870 x 1630 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2675 mm. Pokreće ga električni motor snage 140 kW, odnosno 187 KS, a baterije kapaciteta 61,5 kWh mu omogućuju autonomiju od između 320 i 450 km, ovisno u vremenskim uvjetima i načinu vožnje. Dodajmo i da mu najveća brzina iznosi 150 km/h.

Podijeli:
1