Spyker radi na hibridnom SUV-u

Spyker radi na hibridnom SUV-u

Nakon što je potvrđeno kako će motore za svoje buduće modele kupovati od Koenigsegga pomalo zaboravljeni Spyker, čija je opstojnost već nekoliko puta u posljednjim par godian ozbiljno dolazila u pitanje, navodno razvija luksuzni SUV kojeg bi mogli vidjeti već sljedeće godine na ženevskom auto salonu.

Podsjetimo, Spyker je još 2006. na tadašnjem ženevskom auto salonu predstavio konceptni model D12 Peking to Paris. Radilo se o studiji luksuznog SUV-a s kojim bi Spyker pretekao mnoge etabliranije proizvođače luksuznih automobila, od kojih se neki još uvijek spremaju na lansiranje svog modela u ovaj segment, no zbog financijskih razloga D12 nikada nije stigao do serijske proizvodnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spykerov šef Victor Muller sada pak potvrđuje da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku vidjeti spykerov “super-SUV” koji će se temeljiti na lotusovoj aluminijskoj platformi te kojeg će pokretati koenigseggov V8 pogonski stroj uparen s električnim motorom. Muller također kaže da će se raditi o jednom od najljepših i najnaprednijih automobila svoje vrste, a o svemu ćemo više saznati najkasnije pred ženevsku premijeru.

Dakako, ako ovaj put sve prođe prema planu.

Podijeli:
1