Spyker radi na hibridnom SUV-u

Spyker radi na hibridnom SUV-u

Nakon što je potvrđeno kako će motore za svoje buduće modele kupovati od Koenigsegga pomalo zaboravljeni Spyker, čija je opstojnost već nekoliko puta u posljednjim par godian ozbiljno dolazila u pitanje, navodno razvija luksuzni SUV kojeg bi mogli vidjeti već sljedeće godine na ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Spyker je još 2006. na tadašnjem ženevskom auto salonu predstavio konceptni model D12 Peking to Paris. Radilo se o studiji luksuznog SUV-a s kojim bi Spyker pretekao mnoge etabliranije proizvođače luksuznih automobila, od kojih se neki još uvijek spremaju na lansiranje svog modela u ovaj segment, no zbog financijskih razloga D12 nikada nije stigao do serijske proizvodnje.

Spykerov šef Victor Muller sada pak potvrđuje da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku vidjeti spykerov “super-SUV” koji će se temeljiti na lotusovoj aluminijskoj platformi te kojeg će pokretati koenigseggov V8 pogonski stroj uparen s električnim motorom. Muller također kaže da će se raditi o jednom od najljepših i najnaprednijih automobila svoje vrste, a o svemu ćemo više saznati najkasnije pred ženevsku premijeru.

Dakako, ako ovaj put sve prođe prema planu.

1