Spektakularna utrka: McLaren Speedtail protiv lovca F35

Spektakularna utrka: McLaren Speedtail protiv lovca F35

Britanski Top Gear još jednom je organizirao utrku borbenog zrakoplova i superautomobila. Ovoga puta glavni akteri su bili RAF-ov višenamjenski borbeni zrakoplov F35 i McLarenov lanjski ekskluzivni model ograničene serije Speedtail

U BBC-jevoj emisiji Top Gear, još otkako su je vodili Clarkson, Hammond i May, nije neobično da se novac za produkciju troši na spektakularne utrke, avanture i reportaže – a sve kako bi se snimili nevjerojatni kadrovi kakvi nikada prije nisu viđeni. Još 2007. godine Richard Hammond utrkivao se s Bugatti Veyronom protiv RAF-ovog lovca Euro Fighter, a sada je produkcija odlučila donekle ponoviti ovaj izazov, samo s modernijim vozilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Aktualni voditelj Top Geara Chris Harris sjeo je u McLaren Speedtail, superautomobil vrijedan 2 milijuna funti, i upustio se u kružnu utrku po aerodromu sa 100 milijuna funti vrijednim zrakoplovom – i to ne bilo kojim. S druge strane stajao je najnoviji i najnapredniji višenamjenski borbeni zrakoplov na svijetu, RAF-ov F35.

Nije potrebno opisivati koliko je spektakularno izgledala ova utrka. Zbog atraktivnosti automobila i aviona oprostit ćemo Top Gearu što su reciklirali ideju staru 13 godina – značaj ovog McLarena i Lockheed Martinovog mlažnjaka vrijedni su pokušaja. Isto tako ne treba niti spominjati tko je pobijedio, odnosno da je još jednom avijacija pokazala svoju nadmoć. Uostalom, pogledajte i sami:

Za slučaj da vas je ovo ponukalo da potražite i “originalni” isječak iz 2007. godine i usporedite ih, uštedjeli smo vam nekoliko klikova:

Podijeli:
1