Smart od 2020. samo na struju

Smart od 2020. samo na struju

Polako, ali sigurno Smart postaje marka isključivo električno pokretanih automobila. Podsjetimo, dok većina proizvođača tek sada počinje u svoju ponudu uvoditi električne modele, odnosno to planiraju učiniti u bliskoj budućnosti, Smart je svoj prvi električno pokretani ForTwo lansirao još 2009.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je cijela ponuda dostupna s električnim pogonom, a od 2020. europski će kupci moći kupiti samo električne Smartove. Naime, Smart će do tada u potpunosti iz ponude povući motore s unutrašnjim izgaranjem.

Najava ovog poteza je u Njemačkoj već započela pa tamošnje službene stranice kažu da će od 2020. smartova vozila biti isključivo električno pokretana, a navodno će knjiga narudžbi za benzinske modele biti otvorena do 31. ožujka 2019. Proizvodnja konvencionalno pokretanih modela će vjerojatno biti prekinuta krajem svibnja sljedeće godine.

Ostaje nam vidjeti kako će se ovaj potez odraziti na prodaju Smarta u Europi. U SAD-u je prodaja pala nakon što su tijekom prošle godine iz ponude isključeni motori s unutrašnjim izgaranjem.

Podijeli:
1