Sljedeći Volkswagen Golf GTI će imati hibridni pogon

Sljedeći Volkswagen Golf GTI će imati hibridni pogon

Izvori bliski Volkswagenu tvrde kako će sljedeća generacija modela Golf GTI biti opremljena hibridnim pogonskim sklopom, odnosno temeljito prerađenom 2,0-litrenom benzincu će se pridružiti električni motor koji će dodatno povećati performanse ovog automobila te doprinijeti njegovoj ekonomičnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sljedeću generaciju Golfa, Volkswagen već navodno razvija više od godinu dana, a dolazak na tržište Golfa VIII možemo očekivati tijekom 2019. Do 2020. kupcima bi trebala postati dostupna i nova generacija modela GTI koju će, prema Autocaru, pokretati tzv. blagi hibrid.

Ovaj će automobil biti opremljen 48-voltnim električnim sustavom i elektropokretačem / elektrogeneratorom koji će ujedno biti i booster u performance načina rada. Sam benzinski motor će navodno proći kroz mnoge izmjene kako bi se prilagodio električnom dijelu pogonskog sklopa, a između ostalog će (navodno) biti zamijenjen i trenutni turbopunjač i to s električnim kompresorom što bi trebalo omogućiti veću isporuku okretnog momenta pri nižem broju okretaja, ali i u širem rasponu.

Vjeruje se kako će ovaj motor standardno biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Ukupna snaga novog pogonskog sklopa će iznositi oko 270 KS, dok će se u overboost načinu rada kretati oko 300 KS.

Električni dio pogonskog sklopa neće dovesti do povećanja mase ovog automobila u odnosu na prethodnika jer bi dorađena MQB platforma trebala smanjiti masu nove generacije u odnosu na trenutni model za najmanje 50 kilograma.

YouTube MP3 - Hotmail
1