Sljedeći Nissan Z Nismo snage oko 500 KS

Sljedeći Nissan Z Nismo snage oko 500 KS

Prije koji dan smo vas izvijestili o mogućnosti da Nissan razvije nasljednika modelu 370Z u suradnji s Mercedesom, a sada stiže vijest kako će taj novitet imati i svoju Nismo izvedbu čija bi se snaga navodno trebala kretati oko 500 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, britanski Autocar tvrdi, pozivajući se na insajdere, da će sljedeći Z model dijeliti svoju platformu s budućim infinitijevim Q60 te kako će vrh ponude, odnosno verziju Nismo pokretati dotjerana verzija nissanovog 3,0-litrenog bi-turbo V6 motora snage oko 500 KS.

Nadalje, za razliku od standardne verzije sljedećeg modela Z koja će imati pogon na stražnje kotače, Nismo izvedba će biti opremljena pogonom na sva četiri kotača. Spomenuti 3.0 V6 bi-turbo će pokretati i standardnu izvedbu u kojoj će razvijati snagu od 400 KS pa će stoga i sam automobil vjerojatno nositi oznaku 400Z.

Općenito ovaj će model biti nešto veći od sadašnjeg 370Z, a nešto kasnije u životnom vijeku noviteta coupeu će se pridružiti i cabrio izvedba. Dolazak novog nissanovog modela Z na tržište se navodno može očekivati tijekom 2020, a Nismo bi trebao stići godinu dana kasnije.

YouTube MP3 - Hotmail
1