Sljedeći Mercedes-AMG A 45 će definitivno imati snagu veću od 400 KS

Sljedeći Mercedes-AMG A 45 će definitivno imati snagu veću od 400 KS

Šef Mercedes-AMG-a Tobias Moers je potvrdio da će sljedeću generaciju modela A 45 pokretati pogonski stroj snage veće od 400 KS. Konkretnije, radit će se o novom 2,0-litrenom 4-cilindričnom turbo motoru koji će vrlo vjerojatno biti uparen s električnim turbopunjačem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima novi A 45 na tržište neće stići prije 2019, no Moers kaže kako je već sada jasno da snaga njegovog motora mora biti veća od 300 kW (408 KS) s obzirom da je već riječ o novom standardu dotičnog segmenta. Nadalje, glasine kažu i da će ovaj motor biti uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na sva četiri kotača što će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od četiri sekunde.

Upotreba nove MFA2 (Modular Front Architecture) platforme će dovesti do povećanja dimenzija, ali i do istodobnog smanjenja mase automobila, što će se također pozitivno odraziti na performanse. Na kraju još dodajmo da će na dizajn nove A klase općenito, a tako i ove AMG-ove verzije veliki utjecaj imati nedavno u Šangaju predstavljeni Concept A.

YouTube MP3 - Hotmail
1