Sljedeći Jaguar XJ će biti “nešto poprilično posebno”

Sljedeći Jaguar XJ će biti “nešto poprilično posebno”

Trenutna generacija jaguarovog modela XJ je već poprilično ostarjela u usporedbi s konkurencijom pa se svakako bliži vrijeme za dolazak nasljednika. Jaguarov šef dizajna Ian Callum je to i sam potvrdio rekavši kako su u Jaguaru dugo razmatrali što i kako dalje s modelom XJ, a u konačnici su donijeli odluku koja će rezultirati “poprilično posebnim” automobilom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Callum nije htio ulaziti u detalje, no rekao je kako će nova generacija morati ponuditi sve vrijednosti koje je ovaj automobil nudio svojim kupcima kroz razne generacije. Nadalje, Callum nije htio reći kada će novi XJ stići na tržište, no potvrdio je da se to neće dogoditi tijekom ove godine kada XJ slavi svoj pedeseti rođendan.

Da bi bio “poprilično poseban” automobil novi XJ će svojim kupcima morati ponuditi najnapredniju sigurnosnu i infotainment opremu, uključujući i sustav određene razine autonomnog upravljanja. Također, može se očekivati i elektrifikacija pogonskog sklopa, a ovisno o tome kada bi se ovaj model pojavio na tržištu moguća je i električna verzija. Također, može se očekivati atraktivan dizajn i visoka kvaliteta izrade.

Podijeli:
1