Sljedeće godine stiže električni DS

Sljedeće godine stiže električni DS

PSA-ova premium marka DS trenutno razvija kompaktni električno pokretani SUV, veličinom sličan audijevom Q2, koji bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine te koji bi na tržište trebao stići najkasnije 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U DS-u navodno planiraju imati četiri SUV modela, a prvi koji će stići na tržište (početkom 2019.) je DS7 Crossback. Ovaj model će nedugo nakon lansiranja dobiti i svoju plug-in hibridnu verziju s baterijama kapaciteta 13 kWh koje će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 60-ak km.

Drugi SUV će biti spomenuti BEV i radit će se o vozilu B segmenta koji će u osnovi predstavljati zamjenu za DS3. Naime, u Grupi PSA smatraju kako se kupci manjih automobila sve više orijentiraju prema malim crossoverima, odnosno SUV-ovima koji sve više dobivaju prednost u odnosu na modele s trima vratima, poput DS3.

Slijedeći moderne trendove DS planira dakle kupcima ponuditi električne verzije svojih manjih modela, do će veći dolaziti s plug-in hibridnim izvedbama. Takav potez je razumljiv kada se u obzir uzmu prednosti električnih pogona i njihove cijene. Tako će još jedan od četiri SUV-a biti isključivo dostupan kao plug-in hibrid, bez konvencionalnih dizelskih i benzinskih motora.

Podijeli:
1