Sljedeća Opel Mokka X donosi velike novosti

Sljedeća Opel Mokka X donosi velike novosti

Sljedeća generacija vrlo popularnog opelovog kompaktnog crossovera bi službeno trebala biti predstavljena prije kraja ove godine, a kupce ovog automobila očekuju velike novosti. Naime, Opel je sada već neko vrijeme dio francuske grupe PSA pa će se nova Mokka X temeljiti na PSA-ovoj platformi, a za koju godinu će biti dostupna i u električno pokretanoj izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

PSA je navodno jedno vrijeme razmatrao opciju da Mokka X i u sljedećoj generaciju ostane na staroj GM-ovoj platformi, no to je u konačnici odbačeno s obzirom da je ta platforma preteška te ne nudi mogućnost korištenja električnog pogona. Stoga će nova Mokka X koristiti platformu sljedeće generacije modela Peugeot 208 i opelove Corse i sl. Zahvaljujući novoj platformi Mokka će ponešto narasti u duljinu što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora otraga.

Nadalje, nova će generacija ovog automobila vrlo vjerojatno biti dostupna samo s pogonom na prednje kotače, dok je trenutni model dostupan s pogonom na sva četiri kotača. Još veća novost je informacija kako bi sljedeća Mokka X i to vjerojatno njena osvježena izvedba koja se može očekivati nakon 2022. trebala biti dostupna i s električnim pogonom.

Dolazak na tržište ovog noviteta možemo očekivati krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.

Podijeli:
1