Sljedeća Honda Civic Type R hibrid snage veće od 400 KS

Sljedeća Honda Civic Type R hibrid snage veće od 400 KS

Honda do sredine sljedećeg desetljeća namjerava u potpunosti elektrificirati svoju ponudu na europskim tržištima. Drugim riječima, svaki pojedini model će biti dostupan s barem hibridnim, a neki i s električnim pogonima. Isto će vrijediti i za sljedeći Civic pa tako i njegovu Type R izvedbu.

Trenutni Civic će u proizvodnji ostati do 2021. Nakon njega će na tržište stići nova generacija koja će se proizvoditi u SAD-u, za razliku od sadašnje koja se proizvodi u Velikoj Britaniji. Sljedeći Civic Type R bi na tržište trebao stići najkasnije 2022, a u odnosu na svog prethodnika će ponuditi osjetno bolje performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službenih podataka o ovom novitetu za sada dakako nema. Ipak, očekuje se da će zadržati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor. Ovaj će pogonski stroj i dalje biti zadužen za pokretanje prednjih kotača. Za stražnje kotače će navodno biti zadužen par električnih motora. Drugim riječima, radit će se o prvom Civicu Type R s pogonom na sva četiri kotača.

Nadalje, kombinirana snaga ovog hibridnog pogonskog sklopa će navodno biti veća od 400 KS, odnosno stotinjak KS više nego što je to slučaj sa sadašnjom generacijom. Tako će ovaj Civic Type R biti konkurencija Mercedes-AMG- A 45, audijevom RS3, sljedećem (također hibridnom) Focusu RS i sl.

Podijeli:
1