Škodu Yeti mijenja Karoq?

Škodu Yeti mijenja Karoq?

Trenutno najstariji škodin model u ponudi, odnosno simpatični Yeti je na tržištu prisutan još od 2009. i kasnije tijekom ove godine bi mu napokon trebala stići zamjena. Prema posljednjim izvještajima čini se da bi nasljednik trebao dobiti novo ime, a navodno će se raditi o nazivu Karoq kojeg je Škoda nedavno zaštitila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uz ime novi Yeti, odnosno Karoq bi trebao dobiti i novi karoserijski oblik. Točnije, trebalo bi se raditi o pravom kompaktnom crossoveru. Drugim riječima, ovaj novitet će biti umanjena verzija Kodiaqa od kojeg će preuzeti veći broj značajki svog dizajna.

Neki će takav potez pozdraviti, a nekima će nedostajati jedinstvenost kojom je zasigurno privukao značajan broj svojih kupaca. S tehničke strane novi će Yeti u osnovi biti škodina verzija seatove Atece, dakle bit će tridesetak centimetara kraći od Kodiaqa te s međuosovinskim razmakom od oko 2,6 m. Dakako, temeljit će se na modularnoj MQB platformi, a motorizacija će također, više-manje, biti preuzeta iz Atece.

Nadalje, u skladu sa škodinom tradicijom, može se očekivati bogata ponuda prostora za vanjske dimenzije, praktičan interijer i sl. Službena premijera ovog automobila će se održati gotovo sigurno na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a prodaja će mu krenuti do kraja ove, odnosno početkom iduće godine.

Na kraju dodajmo da bi naziv Karoq Škoda možda mogla iskoristiti i za manji crossover, koji će se u ponudi smjestiti ispod Yetijevog nasljednika, a koji bi na tržište trebao stići do 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1