Škodin prvi električni model će biti Citigo

Škodin prvi električni model će biti Citigo

Škoda je prije nekoiko dana u Šangaju predstavila električni koncept Vision E, no njegova produkcijska verzija neće biti njen prvi produkcijski električni model. Konkretnije, vjeruje se da će prva električna Škoda namijenjena tržištu biti mali Citigo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem tvrdi Auto Express koji se poziva na škodinog šefa razvoja Christiana Strubea. Točnije, Strube nije potvrdio da će Citigo biti prvi produkcijski model, ali je rekao kako je Vision E prvi škodin model temeljen na platformi MEB te da je prvi električni koncept, ali da nitko nije rekao kako će se i prvi naći u proizvodnji.

S druge strane VW up! je već dostupan u električnoj izvedbi, Seat će uskoro lansirati električnu verziju modela Mii pa je za očekivati da će im se pridružiti i Škoda s električnom izvedbom svog malenog gradskog modela.

Ipak električni Citigo će vjerojatno stići tek 2019, odnosno 2020. Naime, iz Škode su ranije priopćili da će njihov prvi elektrificirani model biti plug-in hibridna verzija modela Superb koja će kupcima postati dostupna tek 2019. Električni Citigo će ga vjerojatno vrlo brzo slijediti.

Nakon toga Škoda planira do 2025. lansirati još četiri dodatna električna automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1