Škoda Vision RS – plug-in hibridnih 245 KS

Škoda Vision RS – plug-in hibridnih 245 KS

Škoda je nedavno najavila kako će na ovogodišnjem pariškom auto salonu predstaviti konceptni model Vision RS. Do sada smo imali prilike vidjeti nekoliko najavnih teasera te saznati par detalja o ovom najavnoj studiji, a sada stižu nove informacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S jedne strane tu su nova dva teasera priložena uz ovu vijest, a s druge je potvrđeno kako će ovaj automobil pokretati plug-in hibridni pogonski sklop snage 245 KS. Prema službenim navodima dotični bi hibridni pogon trebao omogućiti podjednako vrhunske performanse i ekonomičnost. Konkretnije, emisija CO2 ovog pogona će se kretati oko 33 g/km, a električna autonomija će zahvaljujući ugrađenoj bateriji iznositi do 70 km (NEDC).

Osnovu pogonskog sklopa će činiti 1,5-litreni 4-cilindrični TSI snage 150 KS te električni motor snage 102 KS, a tu je i baterija kapaciteta 13 kWh koju je moguće napuniti za oko dva i pol sata. Vision RS će do 100 km/h ubrzavati za 7,1 sekundu, a najveća će mu brzina iznositi 209 km/h.

Na kraju dodajmo kako Vision RS ima dvostruku ulogu. S jedne strane ovaj automobil najavljuje osnovne značajke dizajna budućih škodinih RS modela, a s druge služi i kao izravna najava budućeg kompaktnog modela. Vjerojatno sljedeće generacije modela Rapid čiji se dolazak na tržište može očekivati najranije tijekom sljedeće godine.

Više od modelu Vision RS pročitajte u našim prethodnim vijestima ovdje i ovdje.

Podijeli:
1