Škoda – produkcijska verzija novog crossovera stiže u Ženevu

Škoda – produkcijska verzija novog crossovera stiže u Ženevu

Tijekom prošlog tjedna je iz Škoda stigao teaser i službena potvrda kako će na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća biti predstavljena nova generacija modela Rapid, a sada je stigla vijest kako će na istom mjestu u isto vrijeme biti održana premijera još jednog vrlo, vrlo važnog noviteta. Naime, Škoda na istom mjestu planira premijerno predstaviti svoj novi subkompaktni crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je dakle o vozilu koje je najavljeno studijom Vission X s ovogodišnjeg izdanja Ženeve, a u škodinoj ponudi ovaj će se automobil smjestiti ispod velikog Kodiaqa i srednjeg Karoqa. Dakle, radit će se o škodinoj izvedbi volkswagenovog T-Crossa i seatove Arone. S druge strane konkurenciju će mu činiti modeli kao što su nissanov Juke, Peugeot 2008, Hyundai Kona i sl.

U odnosu na studiju čije fotografije možete vidjeti priložene uz ovu vijest produkcijska verzija novog češkog crossovera će biti nešto konzervativnijeg dizajna primjerenijeg za produkcijsku Škodu. S tehničke strane osnovu će činiti platforma MQB A0, a međuosovinski razmak će biti dugačak 2654 mm. Dakle, ovaj još uvijek neimenovani crossover bi trebao ponuditi nešto više prostora u unutrašnjosti od svog njemačkog i španjolskog bratića.

Nadalje, ovaj će model biti dostupan s nekoliko benzinskih i dizelskih 3 i 4-cilindričnih turbo motora manjeg obujma. Najpopularniji izbor će vjerojatno biti benzinski 1.5 TSI te dizelski 1.6 TDI. Uz njih mogu se očekivati ručni te automatski mjenjači s dvije spojke, dok će se u ponudi vrlo vjerojatno naći samo izvedbe s pogonom na prednje kotače. Iako spomenuta platforma podržava i ugradnju sustava pogona na sva četiri kotača za vjerovati je da se on neće naći u ponudi zbog želje za održavanjem nižih troškova proizvodnje.

Prodaja bi trebala započeti u drugoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1