Škoda predstavila konceptni SUV – Vision E Coupe Crossover

Škoda predstavila konceptni SUV – Vision E Coupe Crossover

Škoda je objavila prve fotografije svog novog konceptnog modela koji će za koji dan biti premijerno predstavljen na šangajskom auto salonu. Riječ je o studiji punog naziva Vision E Coupe Crossover, kao što mu i samo ime kaže radi se o tzv. coupe SUV-u, odnosno crossoveru dinamičnih linija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, kako je riječ o konceptnom SUV-u, tu su i veliki kotači, LED svjetla te veliki panoramski krov koji čini jedinstvenu cjelinu s vjetrobranskim staklom i stražnjim prozorom. Interijer za sada ne možemo jasno vidjeti, no znamo da će se u unutrašnjosti nalaziti četiri zasebna sjedala te da će putnicima izostankom središnjeg tunela i domišljatim uređenjem biti omogućeno vrlo komforno i ugodno putovanje.

Svakako treba očekivati da će Vision E biti opremljen naprednim infotainment sustavom, kao i cijelom serijom naprednih sustava pomoći vozaču te sustavom autonomnog upravljanja treće razine koji će ovom vozilu omogućiti samostalno upravljanje u prometnim gužvama, ali i na autoputovima gdje će održavati vozilo u prometnoj traci, obavljati pretjecanja i sl. Također, vozilo je sposobno za samostalnu potragu za parkirnim mjestima, a time i za samostalno parkiranje.

Nadalje, ovaj model pokreće baterijski električni pogonski sklop koji razvija snagu od 225 kW, odnosno 306 KS. To će ovom crossoveru omogućiti najveću brzinu od oko 180 km/h, dok će mu se autonomija kretati oko 500 km.

Na kraju dodajmo da miz Škoda za sada nisu službeno potvrdili da Vision E izravno najavljuje dolazak nekog produkcijskog modela, no češka je marka već ranije dala do znanja da namjerava proširiti ponudu SUV/crossovera, na pojedinim tržištima lansirati Kodiaq SUV, u skoroj budućnosti lansirati nasljednika Yetija s konvencionalnijim crossover dizajnom, do 2025. kupcima ponuditi barem pet električnih modela i sl. Drugim riječima, Vision E je možda najava svega toga pomalo.

Podijeli:
1