Škoda planira električni sportski model

Škoda planira električni sportski model

Nakon što je začinila tržište SUV/crossovera svojim modelima Kodiaq i Karoq, Škoda navodno sada planira krenuti prema proširenju ponude električnim modelima. Dakako, glavnu riječ u cijeloj priči će imati roditeljski VW i za očekivati je da će prvi škodini električni modeli biti temeljeni na seriji studijskih vodila I.D. s kojom je VW najavio svoju električnu ponudu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I.D. serija još uvijek nije predstavila sportski koncept, no on je najavljen pa možda i ne treba toliko čuditi vijest kako bi Škoda mogla jedan takav električno pokretani automobil uključiti i u svoju ponudu.

Štoviše, Auto Express navodi, pozivajući se na izjavu šefa škodinog razvoja Christiana Strubea, da bi ovaj električni novitet trebao biti inspiriran modelom 110 R Coupe koji je imato stražnji pogon i otraga smješteni motor.

Na ovaj model ćemo sigurno pričekati još koju godinu pa za sada nema nikakvih konkretnijih informacija o njegovim performansama, autonomiji i sl, no gotovo je sigurno da će se temeljiti na modularnoj MEB platformi namijenjenoj električni modelima Grupe VW.

Prije ovog električnog sportaša Škoda će svojim kupcima ponuditi električne modele u segmentima u kojima se može očekivati veća prodaja. Točnije, očekuje se električna verzija modela Citigo, već tijekom 2019, a kasnije i produkcijska izvedba konceptnog Vision E i sl. Sve u svemu do 2025. na tržištu će biti najmanje pet električnih škodinih modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1