Škoda Octavia RS 245 – najsnažnija izvedba ikad

Škoda Octavia RS 245 – najsnažnija izvedba ikad

Škoda je pred ženevsku premijeru objavila prve fotografije i podatke o najsnažnijoj verziji modela Octavia do sada. Riječ je dakako o RS izvedbi, no ovaj put njena snaga, kao što joj i samo ime kaže iznosi 245 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se dakle o automobilu čija će snaga biti 15 KS veća od standardne Octavije RS, a pokreće ju dorađena izvedba istog 2,0-litrenog 4-cilindričnog TSI pogonskog stroja najvećeg okretnog momenta od 370 Nm (+20 Nm). Motor će biti moguće upariti sa standardnim 6-stupanjskim ručnim te opcijskim 7-stupanjskim DSG mjenjačem.

Proizvođač je objavio i kako će ova Octavija do 100 km/h ubrzavati za 6,6 sekundi, a kupcima će biti dostupna u limuzinskoj i karavanskoj Combi verziji kojoj će do “stotke” trebati 6,7 s. Obje verzije će imati elektronički ograničenu najveću brzinu od 250 km/h te će standardno biti opremljene s elektronički nadziranim VAQ prednjim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Nadalje, podnica modela RS 245 će biti 14 mm niža od standardne RS verzije, a standardno će biti dostupna s 19-colnim kotačima.

Vizualne razlike u odnosu na RS 230 neće biti značajne, a isto vrijedi i za nešto bogatiju opremu. Prodaja ovog modela će započeti nedugo nakon ženevske premijere.

YouTube MP3 - Hotmail
1