Škoda najavila ženevsku premijeru modela Vision X

Škoda najavila ženevsku premijeru modela Vision X

Kako smo vas već ranije izvještavali Škoda će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti produkcijsku izvedbu studije Vision X. Drugim riječima, Škoda će u ožujku, godinu dana nakon najavnog koncepta, predstaviti svoj novi serijski crossover koji će se na tržištu pridružiti modelima Karoq i Kodiaq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi crossover će se u ponudi smjestiti ispod spomenutog dvoja te predstavljati novi tzv. ulazni model u crossover/SUV ponudu češke marke. Dolazak ovog notiteta na tržište se očekuje tijekom druge polovice ove godine, a za vjerovati je da će serijski model dobiti ime koje počinje na slovo K (podsjetimo opet na Karoq i Kodiaq te samo u Kini dostupni Kamiq).

Kako i priliči jednom kompaktnom modelu B segmenta iz Grupe VW ovaj će se “urbani crossover” temeljiti na modularnoj platformi MQB. Drugih konkretnijih informacija o ovom automobilu za sada nema, no jasno je da će se u njega ugrađivati poznata 3 i 4-cilindrična TSI i TDI motorizacija manjeg obujma. Uostalom dovoljno je pogledati ponudu VW T-Crossa te seatove Arone koji su mu najbliži srodnici. Dakako, moguća je i hibridna izvedba.

Što se dizajna tiče očekuje se značajan utjecaj najavne studije, a teaser nam otkriva podijeljena LED prednja svjetla prema uzoru na veću i stariju braću. Također, možemo vidjeti tzv. dinamične pokazivače smjera, odnosno žmigavce. Dodajmo i da možemo očekivati klasične škodine značajke poput prostranog i praktičnog interijera te solidne kvalitete izrade.

Ženeva svoja vrata za novinare otvara 5. ožujka, no za vjerovati je da će Škoda online premijeru ovog automobila odraditi i prije toga.

Podijeli:
1