Škoda Mountiaq – pickup temeljen na Kodiaqu

Škoda Mountiaq – pickup temeljen na Kodiaqu

Tijekom idućeg mjeseca Škoda će javnosti predstaviti svoj novi konceptni model Mountiaq. Radi se o studiji pickupa koji će se bazirati na SUV modelu Kodiaq, a proizvod je polaznika škodine strukovne škole koji ovih dana privode svoj projekt kraju.

Kako i kod prethodnih studentskih/učeničkih konceptnih škodinih automobila mladići i djevojke uključene u ovaj projekt su vodili škodini stručnjaci za dizajn, tehnički razvoj i proizvodnju. Rad na modelu Mountiaq je započeo u rujnu prošle godine, a završit će ovih dana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konačni proizvod će biti pickup s dvoja vrata zavidnih off-road sposobnosti. Kodiaqova konstrukcija je dodatno ojačana, neki dijelovi su uklonjeni, neki dodani, a pojedini elementi Mountiaqa su u potpunosti novi i studentski su proizvod. Primjerice, nove su stražnje karoserijske površine, bočni prozori i sl, a najveći izazov je predstavljala uspješno povezivanje novog stražnjeg kraja s ostatkom automobila.

Mountiaq će biti dugačak oko 5 m, a međuosovinski razmak će mu biti 3 mm kraći od Kodiaqovog. S druge strane podnica će biti 10 cm viša od one Kodiaqa Scout, a to je jednim dijelom i zasluga novih 17-colnih Rockstar II kotača te off-road guma.

Od drugih elemenata valja izdvojiti Sunset narančastu boju karoserije, osvjetljeni tovarni prostora sa skrivenim dodatnim prostorom za ostavu, osvjetljena maska motora te krovni nosači, vitlo i sl. U unutrašnjosti će prevladavati slična kombinacija narančaste i crne boje, a većina interijera će vjerojatno biti preuzeta iz Kodiaqa.

Na kraju dodajmo da će ovaj automobil navodno pokretati 2,0-litreni TSI snage 190 KS, a serijsku proizvodnju ne treba očekivati.

Podijeli:
1