Škoda Kodiaq RS stiže sljedeće godine

Škoda Kodiaq RS stiže sljedeće godine

Prema posljednjim saznanjima Škoda je donijela konačnu odluku i dala svojim stručnjacima zeleno svjetlo za razvoj i proizvodnju RS izvedbe modela Kodiaq. Točnije, Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, da će ovaj model na tržište stići tijekom sljedeće godine

Pored snažnijeg motora ova će se izvedba od standardne ponude razlikovati agresivnijim aero paketom te dorađenim ovjesom, upravljački i kočničkim sustavom. Također, izgledni su veći kotači s novim setom naplataka te razni ukrasi, a slične manje izmjene očekuju i interijer.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se tiče pogonskog stroja koji će pokretati ovu verziju Kodiaqa za sada znamo samo kako će se raditi o 2,0-litrenom 4-cilindričnom motoru, no očekuje se kao će Škoda kupcima ponuditi i benzinsku i dizelsku izvedbu, dok neki vjeruju kako će se u ponudi nalaziti samo dizelaš.

Naime, insajderi su o pogonskom stroju rekli samo da će imati veliki okretni moment, a mnogi pretpostavljaju da bi Škodu mogao pokretati 2.0 bi-turbo snage oko 240 KS i najvećeg okretnog momenta od 500 Nm što će Kodiaqu RS omogućiti ubrzanje do 100 km/h za oko 6,5 sekundi.

Na kraju dodajmo da bi Kodiaq RS kupcima trebao biti dostupan u verziji s pet i sa sedam sjedala, a premijera će vrlo vjerojatno biti održana u proljeće sljedeće godine na ženevskom auto salonu.

Podijeli:
1