Škoda Kodiaq RS stiže sljedeće godine

Škoda Kodiaq RS stiže sljedeće godine

Prema posljednjim saznanjima Škoda je donijela konačnu odluku i dala svojim stručnjacima zeleno svjetlo za razvoj i proizvodnju RS izvedbe modela Kodiaq. Točnije, Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, da će ovaj model na tržište stići tijekom sljedeće godine

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored snažnijeg motora ova će se izvedba od standardne ponude razlikovati agresivnijim aero paketom te dorađenim ovjesom, upravljački i kočničkim sustavom. Također, izgledni su veći kotači s novim setom naplataka te razni ukrasi, a slične manje izmjene očekuju i interijer.

Što se tiče pogonskog stroja koji će pokretati ovu verziju Kodiaqa za sada znamo samo kako će se raditi o 2,0-litrenom 4-cilindričnom motoru, no očekuje se kao će Škoda kupcima ponuditi i benzinsku i dizelsku izvedbu, dok neki vjeruju kako će se u ponudi nalaziti samo dizelaš.

Naime, insajderi su o pogonskom stroju rekli samo da će imati veliki okretni moment, a mnogi pretpostavljaju da bi Škodu mogao pokretati 2.0 bi-turbo snage oko 240 KS i najvećeg okretnog momenta od 500 Nm što će Kodiaqu RS omogućiti ubrzanje do 100 km/h za oko 6,5 sekundi.

Na kraju dodajmo da bi Kodiaq RS kupcima trebao biti dostupan u verziji s pet i sa sedam sjedala, a premijera će vrlo vjerojatno biti održana u proljeće sljedeće godine na ženevskom auto salonu.

Podijeli:
1