Škoda Karoq RS s hibridnim pogonom

Škoda Karoq RS s hibridnim pogonom

Uskoro će krenuti prve isporuke škodinog novog crossovera u “običnim” verzijama, a tijekom sljedeće godine će kupcima biti ponuđena i Sportline verzija. Ona će imati nešto agresivniji dizajn, no bez ikakvih tehničkih dorada pa će stoga performanse biti identične trenutnoj ponudi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Godinu dana iza toga, odnosno 2019. Škoda će vjerojatno lansirati RS izvedbu ovog automobila. Točnije, taj model još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju, no škodin šef razvoja Christian Strube je priznao kako se on osobno zalaže za realizaciju tog projekta. Inače, Strube je jedan od glavnih i odgovornih za Kodiaq RS čiji se dolazak očekuje tijekom sljedeće godine.

Karoq RS bi lako mogao postati jedan od prvih škodinih modela s hibridnim pogonskim sklopom. Naime, za sada je potvrđeno da će plug-in hibridni Superb i Kodiaq na tržište stići tijekom 2019, a mola bi im se pridružiti i performance verzija Karoqa.

Insajderi kažu da će Karoq za razliku od svog španjolskog rođaka, odnosno seatove Atece čiju bi performance verziju trebao pokretati 2,0-litreni turbo snage oko 300 KS, dobiti nešto slabijeg benzinca, no to će biti nadoknađeno ugradnjom električnog motora. Uz bolje performanse hibridni bi pogon trebao doprinijeti i većoj ekonomičnosti ovog vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1