Škoda Enyaq L&K vrh je njihove ponude eSUV-a

Škoda Enyaq L&K vrh je njihove ponude eSUV-a

Popularni Škodin eSUV dobio je dizajnerski dotjerane varijante u oba modela, Enyaq i Enyaq Coupé, uz povećan doseg i snagu motora te novo korisničko sučelje u kabini

Škoda je predstavila nadogradnju svojeg modela električnog SUV-a Enyaq. Dodavši mu oznaku L&K, prema osnivačima kompanije Václavu Laurinu i Václavu Klementu, popularni su model obogatili kako izvana i iznutra, tako i “ispod haube”. Osvježene su obje karoserijske varijante, “obični” Enyaq i Enyaq Coupé.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Varijanta L&K tako donosi bitna tehnička unaprjeđenja, od kojih se ističe novi i moćniji pogonski sustav snage 210 kW, uz istodobno povećanje dosega (prema WLTP-u) na 570 km. Brzina punjenja od 10% do 80% kapaciteta baterije ostala je ispod 30 minuta, kažu iz Škode, a na zahtjev samih kupaca ovom je modelu dodano i napredno upravljanje temperaturom baterije, što znači da će ona imati bolje performanse zimi.

Škoda Enyaq L&K 85 sa stražnjim pogonom od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 sekundi, što je gotovo 2 sekunde brže od modela Enyaq iV 80, a povećana i je najviša brzina, koja sada iznosi 180 km/h. Još brži je model s 4×4 pogonom, koji mjeri ubrzanje od 6,6 sekundi, ali ima nešto manji doseg, od 550 km.

Izvana će se L&K modeli isticati ekskluzivnim stilskim detaljima koje Škoda naziva Platinum Grey, a uključuju posebno oblikovane odbojnike, stražnji difuzor i vanjska zrcala, dok će kromiranim umecima biti uokvireni prozori, prednja maska i krov. Svjetlosni potpis sprijeda donosi LED matrix svjetla te full LED paket straga.

U kabini, putnicima će biti na raspolaganju ventilirana kožna sjedala s funkcijom masaže. Sa softverske strane, tu je potpuno nova inačica softvera s unaprijeđenim korisničkim iskustvom i osvježenim infotainment izbornicima, za jednostavnije snalaženje. Pojednostavljeno je i korištenje ugrađene navigacije te kontrola klima uređaja, sve uz novo grafičko sučelje na središnjem ekranu.

YouTube MP3 - Hotmail
1