Seatova Cupra najavila novi SUV

Seatova Cupra najavila novi SUV

Za otprilike tjedana dana Cupra, seatova performance marka, će službeno predstaviti svoj novi model. Radit će se o automobilu s kojim će Cupra proslaviti svoj prvi rođendan. Naime, 22. veljače prošle godine Cupra je lansirana predstavljanjem sportske izvedbe modela Ateca. Godinu dana kasnije Cupra će predstaviti novi najavni koncept, također sportskog SUV-a.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema službene potvrde o kojem je točno modelu riječ. S jedne strane, svjetlosni potpis automobila s priloženog teasera odgovara modelu Tarraco. S druge, automobil s teasera djeluje nešto šire, a linija krova niža. Drugim riječima, možda se radi o posebnom cuprinom modelu koji će navodno nositi oznaku Terramar.

U prilog tome da se radi o upravo tom novitetu, odnosno njegovoj konceptnoj najavi, govori i činjenica da službeno priopćenje ovo vozilo opisuje kao “prvi model razvijen posebno za marku Cupra.” Navodi se i da je riječ o “jedinstvenom i posebnom automobilu dojmljivog i upečatljivog dizajna.”

U svakom slučaju više ćemo saznati uskoro. Za očekivati je da će ga pokretati 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor koji u Ateci razvija snagu od 300 KS. Druga opcija je 2.0-litreni bi-turbo TDI koji u škodinom Karoqu RS razvija snagu od 240 KS i najveći okretni moment od 500 Nm. Također, moguće je da će, bilo koji od ova dva pogonska stroja, u ovom posebnom modelu biti dodatno osnažen.

Nakon službene premijere ovaj će novitet nastupiti na ženevskom auto salonu. Najkasnije do tada bi trebali saznati i kada se može očekivati lansiranje produkcijske izvedbe.

Podijeli:
1