Seat u Ženevi predstavlja svoj električni model temeljen na VW-u ID

Seat u Ženevi predstavlja svoj električni model temeljen na VW-u ID

Seat će postati druga marka u sklopu Grupe VW koja će kupcima ponuditi vozilo temeljeno na platformi za električna vozila odnosno na platformi MEB. Prema posljednjim saznanjima ovoj će model svoju službenu premijeru imati tijekom idućeg tjedna na ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šef seata Luca de Meo je na predstavljanju koncepta Minimo britanskom Autocaru izjavio:”Mi smo druga marka iza Volkswagena koja koristi MEB platformu. To vam pokazuje naše pozicioniranje marke i način na koji uprava Grupe vidi ulogu Seata.” Dodao je:”Tijekom proteklih pet ili šest godina pokazali smo da, s pravim sastojcima, možemo vrlo dobro kuhati. Samo pogledajte uspjeh Leona.”

Nadalje, Alejandro Mesonero, šef seatovog dizajna je rekao kako je novi električni koncept “97% gotov” u smislu konačnog dizajna produkcijske verzije. Također, potvrđeno je da će seatov novi električni model nuditi autonomiju od oko 500 km. Istu brojku su naveli VW i Škoda za svoje MED električne novitete.

Što se tiče karoserijskog oblika električni Seat je opisan kao viši od VW-ovog hatchbacka ID, ali niži od škodinog crossovera Vision E, što upućuju da je ipak riječ o nekoj vrsti crossovera. Podsjetimo, do kraja ove godine, odnosno početkom iduće će stići produkcijski VW ID, a prvi škodin električni model će biti produkcijska izvedba studije Vision E.

Uskoro ćemo saznati više o seatovom novitetu, no dodajmo da će Seat uskoro lansirati novi Leon sa seatovim prvim hibridnim pogonskim sklopom. Mesonero je rekao da će dizajn nove generacije biti “veći korak” od onog koji je Seat poduzeo s predstavljanjem trenutnog Leona. Očekuje se da će novi plug-in hibrid Seat Leon upotrijebiti ažuriranu verziju pogonskog sklopa koji se nalazi u Golfu GTE.

Podijeli:
1