Seat predstavio Leon s novim 1.5 CNG motorom

Seat predstavio Leon s novim 1.5 CNG motorom

Seat Leon TGI je trenutno na mnogim tržištima dostupan s 1.4-litrenim turbo 4-cilindričnim benzincem, a ovaj španjolski je proizvođač upravo predstavio novi pogonski sklop koji koristi CNG, odnosno prirodni plin.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naziv modela s novim motorom je Leon TGI Evo, a pokreće ga 1,5-litreni 4-cilindrični turbo motor s izravnim ubrizgavanjem koji se u osnovi temelji na benzinskoj TSI jedinici istog obujma. Iz Seat poručuju kako je ovaj pogonski sklop temeljito dorađen, a posebna je pažnja posvećena trajnosti dijelova.

Nadalje, može se pohvaliti novom geometrije turbopunjača te naprednim stop-start sustavom. Sve to rezultira snagom od 96 kW, odnosno 130 KS te najvećim okretnim momentom od 200 Nm. Valja reći da je dotični motor moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim te 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Najveća brzina ovog automobila iznosi 205 km/h, odnosno 199 km/h kada je opremljen s DSG mjenjačem.

Recimo i da novi Leon TGI Evo ima tri spremnika za plin čiji je zapremina dodatno narasla. Tako je autonomija ovog automobila kada za pokretanje koristi plin narasla na oko 500 km, a dodatnih 150 km je omogućeno prebacivanjem na benzin.

Za sada nisu objavljeni podaci o dostupnosti i cijeni ovog automobila, no iz Seata je poručeno da će biti dostupan u izvedbama FR, Xcellence i Style.

Podijeli:
1