Seat još jednom najavio model Tarraco

Seat još jednom najavio model Tarraco

Već smo vas ranije iscrpno izvještavali o skorom dolasku novog većeg seatovog SUV-a koji će nositi naziv Tarraco, a sada je ovaj španjolski proizvođač objavio još jedan teaser ovog vozila koje bi na tržište trebalo stići prije kraja ove godine, a pariški auto salon se čini kao izgledno mjesto za premijeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Tarraco će se temeljiti na VW-ovoj MQB platformi te će kupcima biti dostupan u izvedbi s tri reda sjedala. Također, radit će se o najvećem modelu u seatovoj ponudi, a najbliži rođak bi mu trebao biti škodin Kodiaq.

S obzirom na tu činjenicu za pretpostaviti je kako će ova dva modela dijeliti veliki broj komponenti, uključujući i motorizaciju. Drugim riječima, možemo očekivati 1,4 te 2,0-litreni TSI benzince, kao i 16 i 2.0 TDI dizelske motora uparene s ručnim i DSG mjenjačima. Kasnije će ponuda vrlo vjerojatno biti proširena s plug-in hibridnim pogonskim sklopovima, a kupcima će na izboru stajati i verzije s pogonom na sva četiri kotača.

Kod dizajna ne treba očekivati velike novosti s obzirom da će Tarraco slijediti ostatak recentne seatove ponude. Unutrašnjost će biti prostrana i relativno bogato opremljena te prvenstveno orijentirana na obiteljske korisnike.

Na kraju dodajmo kako je Tarraco samo jedan od čak šest novih modela koje Seat planira predstaviti do 2020, a među tim novitetima će naći i novi Leon.

1