Seat Ibiza: najava nove generacije

Seat Ibiza: najava nove generacije

Seat je i službeno potvrdio kako će nova, peta generacija modal Ibiza službeno biti predstavljena posljednjeg dana ovog mjeseca, odnosno početkom idućeg tjedna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo se, nova će se Ibiza temeljiti na modularnoj MQB platformi, koju će dijeliti s novim Polom, a novitet bi trebao dimenzijama bit nešto veći te putnicima ponuditi više prostora unutar putničke kabine te u prtljažniku. Također, od nove Ibize se očekuje i osjetan rast kvalitete upotrijebljenih materijala i završne obrade kao i bogatija oprema, s posebnim naglaskom na sigurnosti i, dakako, infotainmentu.

Nova će platforma omogućiti snižavanje mase vozila, a pokretat će ga nekoliko poznatih volkswagenovih benzinskih i dizelskih turbo 3 i 4-cilindričnih motora manjeg obujma koji će biti upareni s prednjim pogonom te ručnim i DSG mjenjačima.

Što se dizajna tiče može se očekivati “mini Leon”, a prve isporuke će vjerojatno krenuti već ovog ljeta, odnosno nedugo nakon nastupa na ženevskom auto salonu. Podsjetimo, nova Ibiza ne bi trebala ponuditi karavansku izvedbu zbog pomanjkanja interesa kupaca, no nešto kasnije ponuda će biti proširena kompaktnim crossoverom koji će se temeljiti na Ibizi i nositi naziv Arona.

1