Seat Ibiza i Arona dobili digitalnu instrumentnu ploču

Seat Ibiza i Arona dobili digitalnu instrumentnu ploču

Ako su vam dosadili tradicionalni instrumenti Seat, a želite manje gradsko vozilo Seat vam ubuduće s modelima Ibiza i Arona nudi mogućnost opcijskog izbora digitalne instrumentne ploče, odnosno sustava Digital Cockpit. Riječ je o rješenju dobro poznatom ljubiteljima Grupe VW koje je na tržištu već koju godinu, a sada se širi i među pristupačnijim modelima ove njemačke grupacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Početkom godine isti je sustav postao dostupan u modelima Leon i Ateca, a sada su na red došli Ibiza i Arona. Konkretnije, kupci koji se odluče za ovu opciju će umjesto klasične instrumentne ploče dobiti 10,25-inčni TFT zaslon rezolucije 1280 x 480 na kojem će moći prilagođavati prikaz raznih podataka, a tu su i tri osnovna načina prikaza: Classic, Digital i Dynamic.

Uparen s navigacijskim sustavom Digital Cockpit može prikazivati i kartu ravno ispred vozača, dakle bez potrebe skretanja pogleda na središnji stup, a svjetlina zaslona je automatski podesiva zahvaljujući senzorima koji nadziru osvijetljenost okoline.

Isti sustav je već dostupan na mnogim volkswagenovim modelima te sa škodinim uzdanicama poput Octavije, Karoqa, Superba i Kodiaqa. Audijev Vitual Cockipt v2.0 koji je primjerice dostupan s A8 je dakako osjetno sofisticiraniji kako bi se opravdao premium status marke i samog vozila.

Podijeli:
1