Sada svatko može imati američki vojni Jeep

Sada svatko može imati američki vojni Jeep

Malena električna replika kultnog američkog vojnog Jeepa dostupna je na Alibabi, i to po cijeni od tek 1.300 američkih dolara, plus dostava, carina i porezi

Oduvijek ste se htjeli zahtjevnim offroad terenima voziti poput američkih vojnika iz filmova o 2. svjetskom ratu? Zavidjeli ste Oku Sokolovom iz serije M*A*S*H na vožnji terencem bez krova? Sada se možete ispuniti ove snove ako imate 8-10 tisuća kuna namijenjenih za slične svrhe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, na Alibabi se može naručiti umanjena električna replika modela Willys Jeep, razvijenoga 1941. godine. Ovaj model bio je prvi Jeep prema kojem danas ovaj generički naziv (kolokvijalno: “džip”) nosi cijela klasa terenskih vozila. Bio je to prvi automobil s četiri kotača u svijetu koji se masovno proizvodio. Ukupno ih je proizvedeno oko 650.000 komada, a Amerikanci kažu da je bio jedan od ključnih faktora u pobjedi u 2. svjetskom ratu.

Na Alibabi se, pak, prodaje značajno manja verzija u koju se mogu smjestiti tek vozač i suvozač, čija ukupna masa ne bi trebala prelaziti 230 kilograma. Pogon mini Jeepa je električni, snage 1.200 W. Najviša brzina mu je deklarirana na 40 km/h, a s litij-ionskom baterijom od 2,5 kWh maleni terenac može potegnuti i do 80 kilometara između punjenja.

Dodatna oprema, poput kožnih sjedala, sigurnosnih pojaseva ili kuke za vuču prikolice, dodatno se naplaćuje. Kad je riječ o homologaciji ili registriranju ovog vozila za javne prometnice, ne bismo se kladili da je u nas izvedivo – međutim, onima koji bi uživali u pogledu na ovu minijaturu i vožnju izvan ceste, to vjerojatno neće ni biti na pameti. Ako i sami želite razgledati ili kupiti ovo maleno “vojno” vozilo, link je ovdje. Za slučaj da ga kupite, svakako nam se javite da ga zajedno testiramo.

YouTube MP3 - Hotmail
1