Sada svatko može imati američki vojni Jeep

Sada svatko može imati američki vojni Jeep

Malena električna replika kultnog američkog vojnog Jeepa dostupna je na Alibabi, i to po cijeni od tek 1.300 američkih dolara, plus dostava, carina i porezi

Oduvijek ste se htjeli zahtjevnim offroad terenima voziti poput američkih vojnika iz filmova o 2. svjetskom ratu? Zavidjeli ste Oku Sokolovom iz serije M*A*S*H na vožnji terencem bez krova? Sada se možete ispuniti ove snove ako imate 8-10 tisuća kuna namijenjenih za slične svrhe.

Naime, na Alibabi se može naručiti umanjena električna replika modela Willys Jeep, razvijenoga 1941. godine. Ovaj model bio je prvi Jeep prema kojem danas ovaj generički naziv (kolokvijalno: “džip”) nosi cijela klasa terenskih vozila. Bio je to prvi automobil s četiri kotača u svijetu koji se masovno proizvodio. Ukupno ih je proizvedeno oko 650.000 komada, a Amerikanci kažu da je bio jedan od ključnih faktora u pobjedi u 2. svjetskom ratu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na Alibabi se, pak, prodaje značajno manja verzija u koju se mogu smjestiti tek vozač i suvozač, čija ukupna masa ne bi trebala prelaziti 230 kilograma. Pogon mini Jeepa je električni, snage 1.200 W. Najviša brzina mu je deklarirana na 40 km/h, a s litij-ionskom baterijom od 2,5 kWh maleni terenac može potegnuti i do 80 kilometara između punjenja.

Dodatna oprema, poput kožnih sjedala, sigurnosnih pojaseva ili kuke za vuču prikolice, dodatno se naplaćuje. Kad je riječ o homologaciji ili registriranju ovog vozila za javne prometnice, ne bismo se kladili da je u nas izvedivo – međutim, onima koji bi uživali u pogledu na ovu minijaturu i vožnju izvan ceste, to vjerojatno neće ni biti na pameti. Ako i sami želite razgledati ili kupiti ovo maleno “vojno” vozilo, link je ovdje. Za slučaj da ga kupite, svakako nam se javite da ga zajedno testiramo.

Podijeli:
1