Rolls-Royce će završiti razvoj modela Cullinan pred kamerama National Geographica

Rolls-Royce će završiti razvoj modela Cullinan pred kamerama National Geographica

Proizvođači u pravilu skrivaju razvoj svojih noviteta od drugih proizvođača i očiju javnosti, no u Rolls-Royceu su se odlučili na drugačiji put. Točnije, sam razvojni proces svog prvog SUV-a, za kojeg znamo da će nositi oznaku Cullinan, će privesti kraju uz prisustvo kamera National Geographica pa će se tako (ovdje) do kraja razvoja svaki dan objavljivati nove fotografije i video zapisi ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o projektu The Final Challenge, koji počinje danas, u kojem će se Cullinan testirati na sjeveru Europe, Bliskom istoku, SAD-u i drugim mjestima na različitim podlogama i u različitim vremenskim uvjetima. U osnovi riječ je o zadnjim testovima prije konačnog zelenog svjetla za proizvodnju, a prije toga i svjetske premijere koja će se održati u drugoj polovici ove godine. Cijeli razvoj Cullinana traje već više od tri godine.

O Cullinanu za sada znamo nema puno informacija. Vjeruje se da će se temeljiti na Phantomu od kojeg će i posuditi veliki broj svojih dijelova, a prije svega tu mislimo na prilagođenu verziju njegove aluminijske platforma. Recimo i kako će ga najvjerojatnije pokretati bi-turbo V12 motor, a interijer bi trebao biti najluksuzniji u segmentu.

Podijeli:
1