Rimčeva Nevera dobila posljednji “papir” prije isporuke kupcima

Rimčeva Nevera dobila posljednji “papir” prije isporuke kupcima

Nakon uspješne homologacije za tržište Europske unije Nevera Rimac Automobila dobila je i EU certifikat tipa, što znači da prvi automobili mogu biti isporučeni kupcima

Brojni crash testovi, rad na homologaciji, tisuće testova i ostalih prepreka – sve to savladali su u Rimac Automobilima i uspjeli, nakon homologacije, dobiti i posljednji “papir” potreban za početak prodaje svoje Nevere kupcima. Taj dokument naziva se “EU certifikat tipa”, dug je 899 stranica, i posljednji je dokaz da Rimac može Neveru početi isporučivati krajnjim kupcima na području Europske unije. Isti tip dokumenta za tržište SAD-a trebao bi stići u narednih nekoliko mjeseci, objavio je Mate Rimac ove nedjelje na Facebooku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Ima i pečat”

Ova velika vijest dolazi samo koji dan nakon objave da je Rimac Grupa zatvorila novu rundu financiranja, u kojoj je prikupila čak 500 milijuna eura od ulagača kao što su Goldman Sachs i Softbank. U ovoj je rundi Rimac Grupa dobila više investicijskog kapitala nego u svim rundama ukupno do sada, a osim spomenutih, svoje su ulaganje “podebljali” i postojeći ulagači, Porsche i InvestIndustrial.

U istoj je objavi Rimac priznao da su s predstavljanjem automobila “požurili”, tj. da je predstavljanje u Ženevi 2018. godine bilo prerano. Isto tako, napomenuo je da su naivno mislili da mogu automobil isporučiti 2020. godine, no ipak su uspjeli doći do tog cilja dvije godine kasnije. Danas su kompanija s 1.500 zaposlenika (tada ih je bilo tek 200), a imaju mnogo više iskustva (i sijedih u kosi).

Podijelio je i nekoliko stranica službenog dokumenta koji je, kako kaže, još jedna prekretnica u njihovom poslovanju. “Za drage sugrađane: ima i pečat”, poručio je na kraju onima koji možda i dalje sumnjaju u njega.

1