Rimac radi na novom električnom superautomobilu

Rimac radi na novom električnom superautomobilu

Prema posljednjim saznanjima hrvatski proizvođač električnih automobila radi na razvoju svog drugog modela. Izvori s kojima su razgovarali pojedini vodeći ljudi iz Rimca kažu kako je opet riječ o tzv. superautomobilu koji bi trebao biti brži i snažniji od modela Concept One. Ovdje treba reći i da neki izvori tvrde kako bi novi rimčev model mogao biti SUV ili limuzina, no većina ipak smatra kako je riječ o sportskom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kodno ime ovog vozila je navodno Concept Two i trebao bi biti predstavljen tijekom sljedeće godine. Također, radit će se o vozilu koje bi trebalo biti luksuznije i udobnije od svog prethodnika koji je proizveden u osam jedinica, plus dodatna dva Concept One S primjerka.

Nadalje, novi bi automobil trebao biti i skuplji od modela One, a u Rimcu navodno trenutno planiraju ukupnu proizvodnju od stotinu primjeraka te se nadaju prodaji od oko 20 automobila u prvoj godini proizvodnje.

Ovaj potez, razvoj i proizvodnja noviteta je navodno osigurana ulaganjem od strane kineskog investitora Grupe Camel koja je ujedno i najveći azijski proizvođač baterija pa i to treba uzeti u obzir kao povoljnu okolnost za Rimca. Prema navodima Bloomberga radi se o ulaganju od oko 30 milijuna Eura. Također, dio ovog posla je i činjenica da će Camel otvoriti Rimcu put na kinesko tržište

Dio ulaganje će otići i u električne bicikle marke Greyp.

Podijeli:
1