Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvom brzom e-punionicom u Rijeci osigurat će se vrhunska usluga punjenja za domaće korisnike električnih vozila, ali i sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatskoj dolaze upravo električnim vozilima. E-punionica postavljena na krovnom parkiralištu Tower Center Rijeka istovremeno može puniti dva automobila, s ukupno tri različita priključka. Usluga je dostupna 0-24h, sedam dana u tjednu i potpuno besplatno za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta, iskustvo korištenja je digitalno, a dostupna je i korisnička podrška non-stop.

Instalacija prve brze e-punionice u Gradu Rijeci nastavak je projekta sufinanciranog od Europske unije, u sklopu kojeg se planira otvoriti čak 69 brzih i četiri ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku. Projekt traje do kraja 2020, a njegova je ukupna vrijednost iznosi 4,3 milijuna Eura.

U sklopu ovog projekta nove brze e-punionice bit će uskoro postavljene na lokacijama u Varaždinu, Karlovcu, Delnicama, Rijeci i Zagrebu.

Podijeli:
1