Renault Trezor izabran za najljepši konceptni automobil 2016.

Renault Trezor izabran za najljepši konceptni automobil 2016.

Na 32. Međunarodnom festivalu automobila koji se održava u Hôtel des Invalides u Parizu, Renault Trezor je ponio titulu najljepšeg konceptnog automobila 2016.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Zahvaljujem žiriju na ovoj nagradi koja nas motivira da nastavimo razvijati svoju strategiju dizajna”, izjavio je Lauren van den Acker, viši potpredsjednik iz odjela za dizajn u Renaultu. “Snažne, senzualne linije Trezora pružaju uvid u dizajn i tehnologije koji će se naći u našim nadolazećim modelima. On također predstavlja i početak novog ciklusa renaultovih konceptnih automobila”.

“Žiri je nagradu odlučio dodijeliti Trezoru zbog iznimne ljepote, senzualnosti i elegancije kojima odiše”, rekao je Rémi Depoix, predsjednik Međunarodnog festivala automobila. “On je sve što konceptni automobil treba biti i ponajprije nas je osvojio kohezijom dizajna i pozornošću posvećenoj detaljima. Ovo je prekrasan primjer kreativnosti koji će, nadamo se, nadahnuti renaultove buduće serijske modele”.

Nagovještaj dizajna budućih Renaulta

Linije Renaulta Trezor tople su, senzualne i profinjene, a njegov upečatljivi prednji kraj krase prepoznatljiva svjetla u obliku slova C. U pogledu dizajna, renaultovi budući modeli nadahnuće će crpsti iz DNK-a modela Trezor pa će njihove linije biti sve fluidnije i zrelije. Dizajn unutrašnjosti za to vrijeme naglasak stavlja na užitak u vožnji. Odlikuje se velikim dodirnim zaslonom koji obujmljuje vozača i tako pojačava dojam kokpita. To prilagodljivo povezano sučelje savršen je kontrast toplim, prestižnim materijalima kao što su drvo i koža.

Unutrašnjosti budućih renaultovih modela inspiraciju će pronaći u ovim sve profinjenijim trendovima dizajna i povezanih tehnologija. Renault Trezor za čitava će trajanja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala automobila biti izložen u Hôtel des Invalides, uz ostale konceptne automobile koje je odabrao žiri. Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 1. do 5. veljače 2017.

– – –

Uz ovu vijest spomenimo i kako je na 32. Međunarodnom festivalu automobila odabran i najljepši produkcijski automobil godine 2016, a ta je laskava titula pripala Alfa Romeo Giuliji. Drugo i treće mjesto osvojili su Peugeot 3008 i Mercedes-Benz GLC.

– – –

Za više informacija posjetite festivalautomobile.com

YouTube MP3 - Hotmail
1