Renault Talisman dobio obnovljenu inačicu

Renault Talisman dobio obnovljenu inačicu

Novi Talisman ima svu najnoviju Renaultovu tehnologiju za sigurnu i udobnu vožnju, a na hrvatskom bi se tržištu trebao pojaviti u lipnju ove godine

Renault je objavio kako je njihov popularni model Talisman doživio nadogradnju koja donosi dizajnerske promjene u vanjštini, novu paletu boja, kao i osvježenu unutrašnjost i dodatke za udobnost i sigurnost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prednji kraj nadopunjen je kromiranim poprečnim umetcima i odbojnikom drugačijeg profila. Sve inačice novog Talismana opremljene su Full LED svjetlima. Adaptivna prednja svjetla opremljena su tehnologijom LED MATRIX i dinamičkim pokazivačima smjera. Kad je riječ o dizajnu stražnjeg kraja, on je također naglašen Full LED svjetlima uokvirenima kromom i dinamičkim pokazivačima smjera.

Novi Talisman dostupan je u paleti novih boja, koje uključuju sivu Baltic, crvenu Vintage i sivu Highland. Najnovije izmjene zaokružuju novi naplatci Pierre (17”), Stellar (18”) i Sato (19”).

Kako se približava vozilu, vozača pozdravlja sekvencijalno paljenje prednjih svjetala i osvjetljenja u ručicama vrata, a dok ulazi u automobil pali se i unutarnja rasvjeta.

Dizajn unutrašnjosti

Posebna je pozornost posvećena dizajnu unutrašnjosti novog Talismana. Novi kromirani i drveni umetci, ambijentalna rasvjeta s 8 boja osvjetljenja, prilagodljivi 10,2-inčni zaslon te potpuna prilagodba navigacijskog sustava noviteti su kojima se ovaj model ističe.

Središnja konzola omogućuje i bežično punjenje telefona. Tu je i novi gumb “Auto-Hold” koji zadržava vozilo na mjestu kad nije aktivirana parkirna kočnica. Tipke tempomata sada su smještene na upravljaču za još praktičniju uporabu.

Tehnološke inovacije

Novi Talisman opremljen je tehnologijom za bolji doživljaj vožnje. Nakon novog Espacea, novi Talisman drugi je Renaultov model opremljen LED MATRIX Vision svjetlima. Inteligentni prilagodljivi sustav osvjetljenja povećava sigurnost zahvaljujući većoj učinkovitosti u odnosu na tradicionalne LED sustave. U usporedbi sa starijim modelima, osvjetljenje je 50 % snažnije, a vidljivost je povećana na 220 m u usporedbi sa 175 m prethodne generacije.

Novi Talisman opremljen je Renaultovim ekosustavom EASY CONNECT koji spaja niz aplikacija, kao što je MY Renault, novi multimedijski sustav Renault EASY LINK i druge povezane usluge kao što su automatska ažuriranja i daljinsko upravljanje funkcijama automobila.

Renault EASY LINK uključuje digitalni radio, multimedijski sustav i sustav za povezivanje s telefonom kompatibilan s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay, te navigacijski sustav s funkcijom pretraživanja adresa putem Googlea, prikazom cijena goriva i informacijama o prometu u stvarnom vremenu. U početnoj razini opreme Zen Renault EASY LINK dolazi sa 7-inčnim zaslonom i kompatibilan je s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay.

Sigurniji na cesti

Novi Talisman dodatno je poboljšan još naprednijim sustavima za pomoć u vožnji koji omogućuju autonomnu vožnju druge razine. Sustav za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama spaja adaptivni tempomat sa sustavom za pomoć pri zadržavanju vozila u središtu traka, koji funkcionira čak i u zavojima. Ta funkcija prilagođava brzinu između 0 i 160 km/h, održavajući pritom odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred. Sustav može automatski zaustaviti i zatim ponovno pokrenuti automobil unutar tri sekunde bez ikakvih uputa vozača.

Upravljanje četirima kotačima

Novi Talisman jedino je vozilo u klasi opremljeno šasijom 4CONTROL (serijski u inačici INITIALE PARIS). Sustav upravljanja četirima kotačima 4CONTROL uvijek je aktivan i automatski zakreće stražnje kotače. Šasija 4CONTROL novom Talismanu osigurava jedinstvenu razinu preciznosti i okretne vozne osobine u gradu za vozilo ove veličine.

Šasija 4CONTROL radi u kombinaciji s prilagodljivim ovjesom kako bi osigurala optimalnu stabilnost i udobnost kontinuiranim prilagođavanjem rada amortizera. Sustav je posebno podešen za veću učinkovitost i bolju stabilnost prilikom prelaska preko neravnina.

Ponuda motora

Novi Talisman opremljen je Renaultovim dizelskim motorima homologiranim prema normi WLTP. Svi oni ispunjavaju najstrože ekološke norme i opremljeni su tehnologijom selektivne katalitičke redukcije te sustavom ubrizgavanja tekućine AdBlue za smanjenje emisija NOx.

Automobil je dostupan s 1,7-litrenim dizelskim motorom Blue dCi snage 120 ili 150 KS i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Ističe se niskom potrošnjom goriva u mješovitoj vožnji – 4,9 l/100 km (128 g/km CO2). Uz taj motor, dostupan je i 2,0-litreni dizelski motor Blue dCi s 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom EDC. Ta se inačica odlikuje snažnim ubrzanjima i brzim odzivom, a i dalje bilježi nisku potrošnju goriva – 5,6 l/100 km (146 g/km CO2).

Podijeli:
1