Renault predstavio novi 1,3-litreni turbo benzinski motor

Renault predstavio novi 1,3-litreni turbo benzinski motor

Renault je predstavio novi 1,3-litreni turbo benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem koji je razvijen u suradnji s Nissanom i Mercedesom. Riječ je o pogonskom stroju koji će biti dostupan u tri verzije različite snage.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Isprva novi će se pogonski stroj naći u modelima Scenic i Grand Scenic, a kasnije će postati dostupan i u drugim modelima. Konkretnije, radit će se o izvedbama TCe 115, TCe 140 i TCe 160. Prvi će biti dostupan samo s ručnim, a druga dva s ručnim te automatskim EDC mjenjačima.

U usporedbi s motorom Energy TCe 130 novi Energy TCe 140 uz veću snagu nudi i 35 Nm veći okretni moment dostupan pri širem rasponu okretaja između 1500 i 3500 o/min te općenito njegovu ujednačeniju isporuku pri višem broju okretaja.

Općenito ekonomičnost+ je povećana zahvaljujući raznim novim tehničkim rješenjima od kojih su neka čak preuzeta iz s Nissana GT-R. Primjerice zahvaljujući posebnom premazu cilindra smanjeno je trenje, a povećan je i pritisak ubrizgavanja goriva te unaprijeđena konstrukcija komore za sagorijevanje kako bi se dobila kvalitetnija smjesa zraka i goriva.

Podijeli:
1